23 octombrie 2008

"Mandrie si Prejudecata"

Filmul “Pride and Prejudice” din anul 2005 (cu Matthew Macfadyen si Keira Knightly) este o adaptare splendida a romanului “Mandrie si Prejudecata” (Jane Austen). Mi-a placut si ecranizarea din 1940, film regizat de Robert Z. Leonard, avandu-i in distributie pe Laurence Oliver (unul din actorii mei preferati) si Greer Garson dar, si cea din 1995 cu Colin Firth in rolul lui Mr. Darcy a fost ok. Insa in filmul din 2005 mi-au placut mult peisajul, actorii si faptul ca sa vede atractia dintre cei doi, se simte mult mai mult dragostea si pasiunea si lupta lor cu ei insisi cu ratiunile si prejudecatile lor. Iar actorul Matthew Macfadyen, alias Mr. Fitzwilliam Darcy, a reusit sa-i exteriorizeze lui Darcy si latura lui romantica si sensibila. Secventa de la sfarsitul filmului este magnifica, interpretarea extraordinara.
Mr. Darcy: You have bewitched me body and soul. And I love, I love, I love you. I never wish to be parted from you from this day on.
Mi-a mai placut si secventa din ploaie, desi ea nu apare in carte. Aici, in ciuda faptului ca nu este ceea isi doresc, ei isi zic cuvinte care-i ranesc, iar sfarsitul secventei ai fi vrut sa fie altul.


Pride and Prejudice Rain Scene


Josh Groban "My Confession" (Pride and Prejudice Music Video)

Niciun comentariu: