20 octombrie 2008

De ce floare de lotus?

Fiind o fire optimista si pasionata de flori si semnificatiile acestora, m-am gandit ca floarea de lotus este un nume potrivit pentru blogul meu.
Aceasta floare creste in ape tulburi si apoi se ridica la suprafata. Odata ajunsa aici infloreste cu o gratie si o frumusete spectaculoasa. La caderea noptii se scufunda din nou pentru a demonstra miracolul naturii. Cand rasare soarele, floarea reapare pastrandu-si culoarea intacta.
In China exista multe poeme despre florile de lotus. Aceste poeme descriu, adesea, procesul de inflorire a lotusului si cum reuseste acesta sa isi pastreze frumusetea, puritatea si prospetimea in ciuda noroiului din jurul lui.
Un vechi poem chinezesc spune asa:
“The leaves break the bandage of the green stem, stretch themselves and form a green pool with untidy edges. Now the flower comes from out of the vast surface of the water, just like a very beautiful woman coming gracefully from her bath”.
Frumos, nu-i asa?
Poeti chinezi scriau despre aceasta floare pentru a le da oamenilor incredere in ei, sa nu isi piarda speranta, sa fie optimisti si sa continue sa lupte indiferent de situatie. Tulpina lotusului este foarte usor de indoit, insa foarte greu de rupt. Poetii chinezi foloseau aceasta informatie pentru a descrie relatia dintre doi indragostiti sau intre membrii unei familii, spunand ca oricat de departe ar fi unii de altii, nimeni si nimic nu ii poate despartii in inimile lor.
Floarea de lotus are multe semnificatii, insa pentru mine reprezinta speranta ca mai exista in lumea asta, tot mai atacata de lucruri urate si negative, frumusete adevarata (naturala), bunatate si incredere in propriile forte.
Asa ca, pana data viitoare, va sfatuiesc sa fiti OPTIMISTI si sa LUPTATI pentru ceea ce credeti.

Niciun comentariu: