8 noiembrie 2008

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Crestinii ortodocsi si greco-catolici ii sarbatoresc, astazi, pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, considerati conducatori ai cetelor ingerilor si cei care stau langa tronul ceresc si-i duc Domnului rugaciunile credinciosilor.
Arhanghelul Mihail (“Cine este ca Dumnezeu”) este ingerul luptator care i-a condus pe ingerii buni in lupta cu ingerii care s-au razvratit impotriva lui Dumnezeu. Tot Sf. Arhanghel Mihail este acela care conduce sufletele morţilor spre poarta paradisului. In icoanele din Biserica Ortodoxa, el este reprezentat in costum de soldat, purtand in mana o sabie, cu varful indreptat spre pamant, pentru ca el are misiunea de a pazi poarta Raiului.
Arhanghelul Gavriil (“Apărătorul meu este Dumnezeu”) este mesagerul vestilor bune. Arhanghelul Gavriil a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria sa-i vesteasca taina cea mare a intruparii Domnului si tot el a adus sfintilor parinti Ioachim si Ana vestea nasterii Maicii Domnului. El a fost ingerul invesmantat in alb, care a rasturnat piatra de la usa mormantului lui Hristos, de aceea este cunoscut ca martor al Invierii Domnului care a dus marea veste mironositelor.

LA MULTI ANI CELOR CE-SI SARBATORESC ASTAZI ZIUA DE NUME!
La multi ani, draga mama!

Niciun comentariu: